en-USnl-NL

Kwaliteit & duurzaamheid: daar gaat het om

Het zijn misschien wel de twee meest gebruikte termen in de handel in groenten en fruit: kwaliteit en duurzaamheid. Twee woorden ook die steeds vaker hand in hand gaan. Als logistiek dienstverlener die onderdeel is van de Best Fresh Group kan ABC Logistics kwaliteit en duurzaamheid naar een hoger niveau tillen. Ook voor u. Hoe we dat doen?

Kwaliteit

Kwaliteit moet onomstreden zijn bij versproducten. Daar rekent een retailer op. Daar rekent vooral een consument op. Die grote verantwoordelijkheid durven we aan bij ABC Logistics. Waar we naar streven, is heel eenvoudig: kwaliteit leveren op het allerhoogste niveau. Dat is meteen het meest complexe wat er is. Daarom hebben we onze complete bedrijfsvoering daarop ingericht. Loodsen, processen, protocollen, installaties: elk aspect dat maar kan bijdragen aan kwaliteit, is onder controle.


Uiteenlopende certificeringen tonen die kwaliteit ook zwart op wit aan. We werken conform alle essentiële certificatieschema's in onze sector. Naast externe kwaliteitscontrole is er ook een grote rol weggelegd voor ons eigen kwaliteitsmanagement. Een aparte afdeling werkt continu aan het optimaliseren van die kwaliteit. Een taak die we doorvoeren tot in de kleinste details. En die leidt tot een voortdurende verbetering van loodsen, processen, protocollen en installaties.


Duurzaamheid

Elke economische activiteit heeft impact op het milieu. Ook het telen en transporteren van verse producten. Hoe creëren we een minimale fotoprint met behoud van kwaliteit? Als innovatief ingestelde dienstverlener gaan we daar ver in.


  • Geavanceerde software voor de meest (milieu-)economische ritten, voor een zo laag mogelijk aantal lege kilometers
  • De inzet van uitsluitend Euro 5 motoren die werken conform de nieuwste - en meest strenge - emissie-eisen
  • Chauffeurs opleiden volgens de principes van Het Nieuwe Rijden (lager energieverbruik, minder CO2-uitstoot, hogere verkeersveiligheid)
  • Loodsen voorzien van de nieuwste energiezuinige koeltechnieken
  • Restwarmte van koelinstallaties gebruiken voor het verwarmen van kantoren en loodsen
  • Zonnepanelen voorzien in een groot deel van onze energiebehoefte
  • ABC Logistics heeft een samenwerkingsverband met MVO Westland