en-USnl-NL

ABC Logistics is onderdeel van Best Fresh, een groep van bedrijven ontstaan vanuit Valstar Holland, opgericht in 1928. Elk lid van de groep is een onafhankelijk bedrijf met een eigen specialisme. De kernactiviteiten bestaan uit handel, teelt en logistiek. We leveren een totaal assortiment in verse groenten en fruit en de groep heeft ca. 400 fte. in dienst.


ABC Logistics is de specialist in distributie van verse groente en fruit. Van binnenkomst tot en met het export gereed maken van de producten; de medewerkers regelen het met expertise en deskundigheid. ABC Logistics beschikt over zo'n 20.000 m2 loods oppervlakte en een eigen wagenpark. We zijn gevestigd in het Westland, dé Greenport van Nederland, en we hebben twee nevenlocaties (Breda en Venlo).


Wij zijn op dit moment op zoek naar een:


Junior Transportplanner / Customer service mw.

Standplaats Poeldijk


In deze functie ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor de planning van al het uitgaande transport, zowel met eigen wagens als via 3PL. Het betreft binnenlands en Europees transport via externe vervoerders en transport UK met eigen wagens. Teamleden rouleren onderling dus als planner ben je multi-inzetbaar.


Taken en verantwoordelijkheden:
 • Aannemen van orders van de (interne) klanten en correcte registratie in ons ERP-systeem Navision
 • Plannen van de ritten binnen de gestelde tijden en budget
 • Opvragen van tarieven en afstemmen met externe vervoerders
 • Zoeken naar extra lading indien nodig en waar mogelijk lege kilometers beperken
 • Chauffeurs instrueren en begeleiden tijdens de rit
 • Bewaken van de naleving van de rijtijdenwet door chauffeurs
 • Informeren en afstemmen met de klant aangaande laad- en lostijden en afleveradressen
 • In roulatie draaien van weekenddienst (1x in de 5 weken)

Wie ben jij:

Omdat je in deze functie veel contacten hebt is het belangrijk dat je goede communicatieve en sociale vaardigheden hebt. Ook moet je een beetje stevig in je schoenen staan want door de hectiek en de tijdsdruk is de communicatie vaak vrij direct. Kwaliteiten die essentieel zijn in deze functie, zijn oplossend vermogen en klantgerichtheid, want het vraagt soms veel creativiteit en gepuzzel om alle wensen ingevuld te krijgen binnen het juiste tijdbestek. Werk jij ook nog accuraat en ben je een echte teamplayer? Dan hebben we een match!

Qua kennis en ervaring vragen we:

 • Bij voorkeur een afgeronde HBO-opleiding richting Logistiek
 • Enige ervaring als planner is zeker welkom, maar we staan ook open voor een starter
 • Behendigheid met de pc, ervaring in het werken met ERP-systemen is een pre
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en schrift

Wat wordt geboden:

Je komt te werken in een internationaal georiënteerd familiebedrijf met betrokken medewerkers. Als echt Westlands bedrijf heerst er een sfeer van gedrevenheid en hard werken, de interne communicatie is informeel en er zijn korte lijnen, zodat snel geschakeld kan worden in deze altijd dynamische wereld van groente en fruit.

Er wordt een goed salaris geboden dat afhankelijk is van jouw leeftijd en ervaring. Tevens bieden we een aantal leuke secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een maandelijkse box met verse groenten en fruit en gezellige vrijdagmiddagborrels. We vallen onder de cao voor AGF groothandelsbedrijven waarin je 26 vakantiedagen hebt en een goed pensioen. In eerste instantie zal een contract voor bepaalde tijd worden geboden, maar de insteek is een functie voor de lange termijn met een vast contract. Binnen ABC Logistics en Best Fresh is voldoende ruimte om jezelf te ontwikkelen en deel te nemen aan eventuele cursussen of opleidingen.


Reageren

Graag ontvangen we jouw sollicitatie middels een beknopte motivatie + CV op solliciteren@bestfreshgroup.com. Wanneer je vragen hebt over deze functie, kun je contact opnemen met Annamarie Leerink (06-40578057) of Suzanna Strampraat (0174-530806).

Wij hebben besloten de werving voor deze vacature zelf uit te voeren. Acquisitie wordt dan ook niet op prijs gesteld.