en-USnl-NL

ABC Logistics is onderdeel van Best Fresh, een groep van bedrijven ontstaan vanuit Valstar Holland, opgericht in 1928. Elk lid van de groep is een onafhankelijk bedrijf met een eigen specialisme. De kernactiviteiten bestaan uit handel, teelt en logistiek. We leveren een totaal assortiment in verse groenten en fruit en de groep heeft ca. 400 fte. in dienst.


ABC Logistics is de specialist in distributie van verse groente en fruit. Van binnenkomst tot en met het export gereed maken van de producten; de medewerkers regelen het met expertise en deskundigheid. ABC Logistics beschikt over zo'n 20.000 m2 loods oppervlakte en een eigen wagenpark. We zijn gevestigd in het Westland, dé Greenport van Nederland, en we hebben twee nevenlocaties (Breda en Venlo).


Op dit moment zijn wij per direct op zoek naar een:


Logistiek administratief medewerker Douane

(customs clearance)

Standplaats Poeldijk


Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat alle douaneaangiften op de juiste wijze worden gedaan, waarbij je de klantwens zo goed als mogelijk invult binnen de kaders van de douane wet- en regelgeving. Je werkt hierin nauw samen met 2 directe collega’s en het customer serviceteam.


Taken en verantwoordelijkheden:
 • Het verzorgen van douaneaangiftes en de daarbij noodzakelijke communicatie en opvolging;
 • Administratieve ondersteuning van de afdeling Expeditie;
 • Het opmaken van import- en exportdocumentatie;
 • Het verwerken van de Bio certificaten;
 • Het factureren van de uitgevoerde activiteiten (zoals inklaringen en opmaak documenten);
 • Uitvoeren en opvolgen van een juiste rapportage aan de boekhouding;
 • Het indienen van bezwaar- en beroepschriften;
 • Uitvoeren van de registratie, rapportage, toetsing en controle met betrekking tot de AEO;
 • Ondersteunen en adviseren van de Customer serviceafdeling wanneer nodig.

Gevraagde kennis en ervaring:
 • Een afgeronde MBO opleiding in administratieve of logistieke richting;
 • Enkele jaren ervaring in een soortgelijke, logistiek/ administratieve functie;
 • Kennis van logistieke systemen en/of douanesystemen als Client Export is een pre;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en schrift.

Verder vinden wij het belangrijk dat jij:

Leergierig bent en de ambitie hebt om jezelf te ontwikkelen tot een allround douane declarant. Omdat je regelmatig contact hebt met zowel collega’s als externe partijen, is het fijn als je over goede communicatieve vaardigheden beschikt, zodat mensen graag bij jou aankloppen voor hulp of advies. Verder vraagt de functie de nodige stressbestendigheid en accuratesse, zodat je ook in hectische omstandigheden je hoofd koel houdt en nauwkeurig kunt blijven werken.


Wat wordt geboden:

Je komt te werken in een dynamisch bedrijf met betrokken medewerkers. Als echt Westlands bedrijf heerst er een sfeer van gedrevenheid en hard werken, de interne communicatie is informeel en er zijn korte lijnen, zodat snel geschakeld kan worden in deze altijd dynamische wereld van groente en fruit.


Je krijgt de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en eventuele aanvullende cursussen of opleidingen te volgen. Verder worden jouw inbreng en ideeën zeer gewaardeerd, zodat we er met elkaar voor zorgen dat we het steeds een beetje beter en slimmer doen.

Er wordt een passend salaris geboden, afhankelijk van leeftijd en ervaring, en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij aanvang wordt een contract voor bepaalde tijd geboden, met kans op een vaste aanstelling bij goed functioneren.


Enthousiast geworden?

Graag ontvangen we jouw sollicitatie middels een beknopte motivatie + CV op suzanna.strampraat@bestfreshgroup.com. Wanneer je vragen hebt over deze functie, kun je contact opnemen met Suzanna Strampraat op het telefoonnummer 0174-530806.
Wij hebben besloten de werving voor deze vacature zelf uit te voeren. Acquisitie wordt dan ook niet op prijs gesteld.