en-USnl-NL

ABC Logistics is onderdeel van de Best Fresh Group, een groep van bedrijven ontstaan vanuit Valstar Holland, opgericht in 1928. Elk lid van de groep is een onafhankelijk bedrijf met een eigen specialisme. De kernactiviteiten bestaan uit handel, teelt en logistiek. We leveren een totaal assortiment in verse groenten en fruit en de groep heeft ca. 350 fte. in dienst.


ABC Logistics is de specialist in distributie van verse groente en fruit. Van binnenkomst tot en met het export gereed maken van de producten; de medewerkers regelen het met expertise en deskundigheid. ABC Logistics beschikt over zo'n 15.000 m2 loods oppervlakte en een eigen wagenpark. We zijn gevestigd in het Westland, dé Greenport van Nederland, en we hebben twee nevenlocaties (Breda en Venlo).


Wij zijn op dit moment op zoek naar een:

Manager Customer Service & douane expeditie

Standplaats Poeldijk


In deze functie heb jij een heel duidelijke focus: de KLANT! Dit kunnen zowel interne klanten zijn, de zusterbedrijven waar ABC Logistics alle logistieke activiteiten voor uitvoert, of externe klanten, in binnen- en buitenland. Het doel is deze klanten zo optimaal mogelijk te bedienen en dit betekent dat je actief de communicatie moet opzoeken met de klant, zodat je echt weet wat er speelt en wat er beter kan. We willen de slag maken van proces-georiënteerd naar klant-georiënteerd en daarin ben jij een belangrijke speler!

Het Customer serviceteam is de schakel tussen het magazijn, de logistieke dienstverleners en de klant en dit team bestaat uit 5 accountmanagers. De douane expeditie zorgt voor alle in- en uitvoerdocumenten en bijkomende invoerrechten en bestaat uit 2 declaranten.


Zit klantgerichtheid bij jou in je DNA en weet jij dit overtuigend uit te dragen?
Heb jij ervaring in het klantgericht veranderen van processen en durf jij hierin voorop te lopen?
Dan is deze functie op jouw lijf geschreven!


Wat ga je doen?

 • Op dagelijkse basis stuur je beide teams aan: je zorgt voor de ontwikkeling van de medewerkers zodat zij zich prettig voelen in hun werk en daardoor de klant optimaal kunnen bedienen
 • Je hebt regelmatig contact met de diverse key-accounts aangaande hun wensen, klachten en lopende orders, tevens pak je eventuele escalaties op
 • Je denkt proactief mee met de klant en ontwikkelt concepten en oplossingen om in hun behoeften te voorzien
 • Je bedenkt en initieert proces- en/of organisatieverbeteringen die de klantgerichtheid bevorderen, tevens zorg je voor de concrete implementatie en aansturing van het geheel
 • Je bent budgetverantwoordelijk
 • Het is een meewerkende managementrol waarbij je opereert vanuit het Customer serviceteam

Welke kennis en ervaring heb jij in huis:

 • HBO-niveau in denken en handelen en een opleiding in Logistieke richting
 • Ervaring in de logistiek van bederfelijke goederen is een pre
 • Ervaring in een soortgelijke functie en met het veranderen van processen
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift
 • Kennis van de Duitse en/of Spaanse taal is handig maar niet noodzakelijk

Wie ben jij

Klantfocus zit bij jou in het bloed! Je bent oplossingsgericht en denkt in mogelijkheden. Je voelt je op je plek in een organisatie waar je verantwoordelijkheid en vrijheid krijgt om te verbeteren en te ontwikkelen en je bent niet bang de handen uit de mouwen te steken. Je bent ondernemend, je durft van gebaande paden af te wijken en je loopt voorop in de veranderingen zodat je het goede voorbeeld geeft. Als logistiek talent zijn plannen en organiseren jouw 2e natuur en ook in stressvolle omstandigheden weet jij het hoofd koel te houden. Communiceren vindt je leuk en je weet ook anderen te overtuigen van jouw ideeën.

We realiseren ons dat we veel vragen, maar we geven ook een hoop terug!


Wat wordt geboden:

Je komt te werken in een internationaal georiënteerd familiebedrijf met betrokken medewerkers. Als echt Westlands bedrijf heerst er een sfeer van gedrevenheid en hard werken, de interne communicatie is informeel en er zijn korte lijnen, zodat snel geschakeld kan worden in deze altijd dynamische wereld van groente en fruit. Je krijgt veel vrijheid om jouw reeds opgedane kennis, ervaring en ideeën om te zetten in concrete plannen. Kortom, je kunt veel impact hebben op de organisatie!

Er wordt uiteraard een passend salaris geboden, afhankelijk van leeftijd en ervaring, en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Binnen ABC Logistics en de Best Fresh Group is voldoende ruimte om jezelf te ontwikkelen en deel te nemen aan eventuele cursussen of opleidingen.


Enthousiast geworden?

Graag ontvangen we je sollicitatie middels een beknopte motivatie + CV op suzanna.strampraat@bestfreshgroup.com. Wanneer je vragen hebt over deze vacature, kun je contact opnemen met Suzanna op het telefoonnummer 0174-530806.


Meer informatie over is te lezen op: www.bestfreshgroup.com

Wij hebben besloten de werving voor deze vacature zelf uit te voeren. Acquisitie wordt dan ook niet op prijs gesteld.