en-USnl-NL

ABC Logistics is onderdeel van de Best Fresh Group, een groep van bedrijven actief in de internationale handel in verse groenten en fruit. De groep heeft ca. 400 medewerkers in dienst.

ABC Logistics is de specialist in distributie; van binnenkomst tot en met het export gereed maken van de producten. We beschikken over zo'n 20.000 m2 loods oppervlakte en een eigen wagenpark. We zijn gevestigd in het Westland, dé Greenport van Nederland, en hebben twee nevenlocaties (Breda en Venlo).


Ter uitbreiding van ons logistieke team zijn zij op zoek naar een:


Ontvangstmedewerker

Standplaats Poeldijk


Als ontvangstmedewerker word je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het in ontvangstnemen en controleren van de inkomende goederen. Je werkt in een team van 10 personen, waarvan 5 ontvangstmedewerkers en 5 heftruckchauffeurs, waarmee je intensief samenwerkt.

De werktijden liggen tussen 07:00-19:00 uur waarbij gewerkt wordt met een vroege en late dienst. Eens in de maand dient ook een zaterdagochtend gewerkt te worden.


Wat ga je doen?
 • Uitdraaien van inkooporders zodat duidelijk is waarop gecontroleerd moet worden
 • Afstemmen met de inkoop over de te verwachtte inkomende en uitgaande goederen en eventuele afwijkingen
 • Het in ontvangst nemen van binnenkomende goederen, waarbij je controleert op aantallen, land van oorsprong, maatsortering, verpakking, temperatuur, etc.
 • Het binnen melden van de gecontroleerde goederen in het geautomatiseerde systeem (Navision)
 • Afstemmen met heftruckchauffeurs, orderpickers en/of keurmeesters zodat de goederen vervolgens op de juiste plek worden gezet
 • Opruimen en schoonhouden van de werkomgeving
 • Signaleren en melden van kwaliteitsproblemen

Wie ben jij

Voor deze functie zoeken we een medewerker die zich thuis voelt in een dynamische, logistieke omgeving waar continu beweging is. Het zou fijn zijn als je ervaring of affiniteit hebt met de AGF-branche maar het is geen must. Wat wel een must is, is dat je goed kunt tellen en hoofdrekenen en dat je oog hebt voor detail. Verder is het heel prettig wanneer je proactief bent en vooruitdenkt, zodat je kunt anticiperen op de volgende orders die komen gaan. Enige stressbestendigheid is zeker geen overbodige luxe want omdat wij met superverse producten werken met een zeer beperkte houdbaarheid, staat er bijna altijd tijdsdruk op het werk. Last but not least is dit echt een team-functie dus onze voorkeur gaat uit naar een teamplayer die graag samenwerkt en flexibel is.

Verder vragen wij:

 • Bij voorkeur enige ervaring in een soortgelijke functie
 • Een MBO diploma in relevante richting (minimaal niveau 3)
 • Behendigheid in het werken met geautomatiseerde systemen
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Wat wordt geboden:

Je komt te werken in een internationaal georiënteerd familiebedrijf met betrokken medewerkers. Als echt Westlands bedrijf heerst er een sfeer van gedrevenheid en hard werken, maar er is ook ruimte voor lol met elkaar. De interne communicatie is informeel en er zijn korte lijnen, zodat snel geschakeld kan worden in deze altijd dynamische wereld van groente en fruit.

Uiteraard wordt een goed salaris geboden, gebaseerd op de cao van AGF Groothandelsbedrijven. Daarnaast bieden wij een goede pensioenregeling, prima secundaire arbeidsvoorwaarden en ruimte voor scholing en opleiding. In eerste instantie wordt een contract voor bepaalde tijd geboden maar bij gebleken geschiktheid zetten we dit graag om in een vast contract.


Enthousiast geworden?

Graag ontvangen we jouw sollicitatie middels een beknopte motivatie + CV op suzanna.strampraat@bestfreshgroup.com. Wanneer je vragen hebt over deze functie, kun je contact opnemen met Suzanna Strampraat op het telefoonnummer 0174-530806.
Wij hebben besloten de werving voor deze vacature zelf uit te voeren. Acquisitie wordt dan ook niet op prijs gesteld.