en-USnl-NL

ABC Logistics is onderdeel van Best Fresh, een groep van bedrijven ontstaan vanuit Valstar Holland, opgericht in 1928. Elk lid van de groep is een onafhankelijk bedrijf met een eigen specialisme. De kernactiviteiten bestaan uit handel, teelt en logistiek. We leveren een totaal assortiment in verse groenten en fruit en de groep heeft ca. 400 fte. in dienst.


ABC Logistics is de specialist in distributie van verse groente en fruit. Van binnenkomst tot en met het export gereed maken van de producten; de medewerkers regelen het met expertise en deskundigheid. ABC Logistics beschikt over zo'n 20.000 m2 loods oppervlakte en een eigen wagenpark. We zijn gevestigd in het Westland, dé Greenport van Nederland, en de plannen voor uitbreiding van de locatie zijn in volle gang.


Binnen ABC Logistics opereert het bedrijf Valpak en daarvoor zijn wij op zoek naar een:


Teamleider (FT)

Standplaats Poeldijk


In deze functie geef je leiding aan de ompak- en verpakkingswerkzaamheden, een afdeling van tussen de ca. 60 medewerkers en 5 Operators. Als team zorgen jullie ervoor dat de uit te leveren orders zorgvuldig worden samengesteld, zodat alles tijdig verzendklaar staat en volgens planning geladen kan worden voor transport.

In jouw rol van Teamleider stuur je de Operators aan in het ompakken van de dagelijkse orders. Ook meet je de productiviteit en stuur je aan op continue verbetering en een efficiënte werkwijze. Hierbij maak je gebruik van de 5s methode en Lean principes. Daarnaast begeleid en coach je de operators zodat het niveau van de afdeling naar een hoger plan getild kan worden.


Taken en verantwoordelijkheden:
 • Afstemmen met de voorraadbeheerders aangaande beschikbaarheid van de benodigde producten
 • Zorgdragen voor de verdeling van de klantorders en bijbehorende werkzaamheden
 • Aansturen en coachen van het team
 • Meten van de productiviteit en kwaliteit van uitlevering en bijsturen wanneer nodig
 • Initiëren van verbeteringen in processen en werkwijzen en begeleiden van de medewerkers hierin
 • Verzorgen van de benodigde documenten voor de verwerking van de order
 • Toezien op naleving van de HACCP, IFS Food en ARBO-voorschriften
 • Schoon en op orde houden van de werkomgeving en toezien op een juiste en veilige inzet van materiaal

Wie ben jij:

Als Teamleider is het uiteraard van belang dat je communicatief vaardig bent en over leidinggevende capaciteiten beschikt. Je bent samenwerkingsgericht en hebt oog voor het welzijn van de medewerkers. Je kunt planmatig werken en je bent resultaat- en kwaliteitgericht, waarbij je goed de klantwens voor ogen houdt. Je bent flexibel ingesteld want in de groente en fruit branche lopen zaken nu eenmaal vaak anders dan gepland… daarom is een goed probleemoplossend vermogen ook geen overbodige luxe in deze functie.

Verder vragen wij:

 • Een MBO4 werk- en denkniveau
 • Leidinggevende ervaring, bij voorkeur in de AGF (of aanverwante) branche
 • Kennis van Lean / Six Sigma is een pre

Wat wordt geboden:

Je komt te werken in een internationaal georiënteerd familiebedrijf met betrokken medewerkers. Als echt Westlands bedrijf heerst er een sfeer van gedrevenheid en hard werken, de interne communicatie is informeel en er zijn korte lijnen, zodat snel geschakeld kan worden in deze altijd dynamische wereld van groente en fruit.

Er wordt een goed salaris geboden, passend bij jouw ervaringsniveau, en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij aanvang wordt een contract voor bepaalde tijd geboden, maar we streven naar een contract voor onbepaalde tijd en een lange, fijne samenwerking. Binnen ABC Logistics en Best Fresh is voldoende ruimte om jezelf te ontwikkelen en deel te nemen aan eventuele cursussen of opleidingen.


Reageren

Graag ontvangen we jouw sollicitatie middels een beknopte motivatie + CV op solliciteren@bestfreshgroup.com. Wanneer je vragen hebt over deze functie, kun je contact opnemen met Suzanna (0174-530806) of Annamarie (06-40578057).

Wij hebben besloten de werving voor deze vacature zelf uit te voeren. Acquisitie wordt dan ook niet op prijs gesteld.