en-USnl-NL

ABC Logistics is onderdeel van de Best Fresh Group, een groep van bedrijven ontstaan vanuit Valstar Holland, opgericht in 1928. Elk lid van de groep is een onafhankelijk bedrijf met een eigen specialisme. De kernactiviteiten bestaan uit handel, teelt en logistiek. We leveren een totaal assortiment in verse groenten en fruit en de groep heeft ca. 350 fte. in dienst.


ABC Logistics is de specialist in distributie van verse groente en fruit. Van binnenkomst tot en met het export gereed maken van de producten; de medewerkers regelen het met expertise en deskundigheid. ABC Logistics beschikt over zo'n 20.000 m2 loods oppervlakte en een eigen wagenpark. We zijn gevestigd in het Westland, dé Greenport van Nederland, en we hebben twee nevenlocaties (Breda en Venlo).

We zijn op dit moment op zoek naar een:


Warehousemanager

Standplaats Poeldijk


In deze functie ga je samenwerken met de huidige warehousemanager die over enkele jaren de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Het doel is zijn functie op den duur volledig over te kunnen nemen.

Gezamenlijk ga je een optimale leverperformance realiseren voor onze klanten, tegen zo laag mogelijke kosten. Daarbij dient een hoge medewerker tevredenheid gewaarborgd te blijven.

In deze functie ben je onderdeel van het MT en rapporteer je aan de directie.


Taken en verantwoordelijkheden:
 • Verzamelen van de nodige informatie bij de verschillende handelsbedrijven en relevante afdelingen om een goede planning te kunnen realiseren, zowel korte als lange termijn
 • Beheersen van de dagelijkse workflow en inzet van mensen en middelen
 • Direct aansturen van de teamleiders (3) en indirect aansturen van de medewerkers (+/- 40) in het warehouse
 • Voorkomen en indien nodig oplossen van eventuele escalaties en problemen
 • Initiëren van verbeteringen in de processen van ontvangst, kwaliteitscontrole, op-/overslag, voorraadbeheer, orderpick en uitslag van goederen die bijdragen aan een hogere kwaliteit en efficiency
 • Doorvoeren van noodzakelijke veranderingen en creëren van draagvlak
 • Meedenken over verdere automatiseringsmogelijkheden
 • Toezien op naleving van de HACCP, IFS en ARBO-voorschriften
 • Toezien op goede technische staat van heftrucks en pompwagens
 • Ontwikkelen van kennis en vaardigheden van de medewerkers
 • Houden van functionerings- en beoordelingsgesprekken

Wie ben jij

Als leidinggevende is het uiteraard van belang dat je communicatief vaardig bent en overtuigingskracht hebt. Je kunt planmatig werken, bent resultaatgericht en je weet overzicht te houden in de verschillende stromen die door het warehouse heenlopen. Analytisch ben je zeker en je zoekt graag naar verbeteringen en mogelijkheden om problemen in de toekomst te voorkomen. Aan de andere kant ben je wel hands-on, flexibel en oplossingsgericht, want in de groente en fruit branche lopen zaken nu eenmaal vaak anders dan gepland… Stressbestendigheid is dus zeker geen overbodige luxe. Last but not least ben jij een manager van de vloer, dus bij bent daar zelf ook zeer regelmatig te vinden.

 • MBO+/HBO werk en denkniveau met een logistieke opleiding als achtergrond
 • Meerdere jaren ervaring in een soortgelijke functie, in een leidinggevende rol
 • Ervaring in het werken met bederfelijke goederen
 • Behendigheid met Office
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord & schrift

Wat wordt geboden:

Je komt te werken in een internationaal georiënteerd familiebedrijf met betrokken medewerkers. Als echt Westlands bedrijf heerst er een sfeer van gedrevenheid en hard werken, de interne communicatie is informeel en er zijn korte lijnen, zodat snel geschakeld kan worden in deze altijd dynamische wereld van groente en fruit.

Er wordt een passend salaris geboden, afhankelijk van leeftijd en ervaring, en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij aanvang wordt een contract voor bepaalde tijd geboden, met kans op een vaste aanstelling bij goed functioneren. Binnen ABC Logistics en de Best Fresh Group is voldoende ruimte om jezelf te ontwikkelen en deel te nemen aan eventuele cursussen of opleidingen.


Enthousiast geworden?

Graag ontvangen we jouw sollicitatie middels een beknopte motivatie + CV op suzanna.strampraat@bestfreshgroup.com. Wanneer je vragen hebt over deze functie, kun je contact opnemen met Suzanna Strampraat op het telefoonnummer 0174-530806.
Wij hebben besloten de werving voor deze vacature zelf uit te voeren. Acquisitie wordt dan ook niet op prijs gesteld.